Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

€ 18,55/ m2

Gutex Multiplex-Top - waterdichte onderdakplaat 22 - 35 mm

De Gutex Multiplex-Top is een regenzekere onderdak-plaat, homogeen éénlagig samengesteld. Deze panelen zijn geschikt om rechtstreeks op de spant/keperconstructie te plaatsen. Door de 4-zijdige tand groef zijn deze eenvoudig te plaatsen, passen ze mooi in elkaar en sluiten ze strak aan. Hierdoor zijn ze ook volledig winddicht. De Gutex Multiplex-Top onderdakplaat heeft ook een uitstekende warmte opslagcapaciteit, wat wil zeggen dat deze plaat ook een hoge bescherming biedt tegen de zomerse hitte. Deze platen kunnen ook tot 3 maand lang dienen als tijdelijk nooddak, in weer en wind. Opgelet: aangezien dit een tand-groef systeem is dient u steeds 4% extra te bestellen!

Meer informatie »
promo

€ 13,01

€ 12,65/ m²

Hunton Celit 4D - waterdichte onderdakplaat 22 mm

De Celit 4D onderdakpanelen zijn isolerende houtvezelplaten, die insijpelend regen- en condenswater opvangen en stuifsneeuw buiten houden. Om de houtvezelplaten waterdicht te maken wordt een waterweringsmiddel gemengd met de houtvezel, namelijk 12% bitumen-emulsie. Deze panelen zijn waterdicht, en tegelijkertijd waterdampdoorlatend, zodat vochtigheid van binnenuit doorheen de constructie weg kan. Al dit water wordt afgeleid over het onderdak naar de dakgoot. De Celit 4D onderdak panelen zijn winddicht zodat de ventilatiestroom die onder je dakpannen waait, het rendement van je isolatie niet kan verminderen. Deze platen zijn makkelijk te verwerken dankzij hun tand-groefverbinding, waardoor ze mooi in elkaar passen en strak aansluiten. Hunton Celit 4D is iets steviger dan Isolair van Pavatex. Anderzijds is deze enkel beschikbaar met een dikte van 22 mm. Opgelet: aangezien dit een tand-groef systeem is dient u steeds 4% extra te bestellen!

Meer informatie »
promo

€ 8,92

€ 8,95/ m²

Pavatex Isolair - waterdichte onderdakplaat 20-22 mm

Deze Isolair houtvezelpanelen van Pavatex zijn waterdicht, en tegelijkertijd waterdampdoorlatend, zodat vochtigheid van binnenuit doorheen de constructie weg kan. Al dit water wordt afgeleid over het onderdak naar de dakgoot. Isolair is een harder geperste houtwolplaat met 5% waterkerende emulsie van latex. Door de plaatsing van deze platen op de dakconstructie wordt een tijdelijke waterdichte bescherming gegeven aan het dak of de gevel, in afwachting van verdere afwerking. Houtwol geeft deze platen dezelfde isolerende kwaliteiten zoals de Hunton Celit 4D. In tegenstelling tot Celit 4D (met een dikte van 22 mm) zijn deze Isolair houtvezelplaten beschikbaar in verschillende diktes tussen de 20 en 40 mm. Eens deze plaat op je dak ligt ben je bestand tegen waterinsijpeling of tocht op je zolder. Dit paneel kan zonder problemen 3 maanden weerstaan aan verschillende weersomstandigheden zonder extra dakdekking.

Meer informatie »

€ 13,60/ m²

Pavatex Isolair - waterdichte onderdakplaat 35-200 mm

Isolair is een harde geperste houtwolplaat met 5% waterkerende emulsie van latex. Door de plaatsing van deze platen op de dakconstructie wordt een tijdelijke waterdichte bescherming gegeven aan het dak of de gevel, in afwachting van verdere afwerking. Houtwol geeft deze platen dezelfde isolerende kwaliteiten zoals de Hunton Celit 4D. In tegenstelling tot Celit 4D (met een dikte van 22 mm) zijn deze Isolair houtvezelplaten beschikbaar in verschillende diktes tussen de 35 en 200mm. Eens deze plaat op je dak ligt ben je bestand tegen waterinsijpeling of tocht op je zolder. Dit paneel kan zonder problemen 3 maanden weerstaan aan verschillende weersomstandigheden zonder extra dakdekking.

Meer informatie »

€ 14,45/ m²

Pavatex Pavatherm Combi - onderdakplaat 40-80 mm

***TOT EINDE VOORRAAD*** Pavatex Pavatherm Combi is de meest veelzijdige onderdakisolatieplaat in ons assortiment: deze kan ingezet worden zowel op het dak, onder het dak, op buiten en binnenmuren, alsook plafonds en binnenwanden. Houtwolplaten bestaan uit houtvezels gestoomd en gebonden met houteigen lignine. De panelen hebben rondomrond een grove tand- en groefverbinding. Dat zorgt voor een gemakkelijke verwerking op een houten skelet en geeft een grote stabiliteit en continuïteit als drager voor pleisterwerk. Pavatherm Combi van Pavatex wordt direct op de kepers geplaatst, hierbij maakt het niet uit welke zijde van de plaat naar boven ligt. Deze isolatieplaten moeten na het leggen direct afgedekt worden zodat ze tegen de weersinvloeden beschermd zijn.

Meer informatie »

€ 20,35/ m²

Pavatex Pavatherm Forte - plat dak isolatie 80-120 mm

***TOT EINDE VOORRAAD*** Pavatex Pavatherm Forte onderscheid zich door zijn hoge drukvastheid met uitstekende thermische en akoestische waarden. Deze panelen zijn uitermate geschikt voor de isolatie van warme platte daken of isolatie op keper met hoge drukbelastingen. De bevestiging van de houtvezelplaten kan met gewone schroeven, maar houdt wel rekening met het opgegeven draagvermogen van de schroeven (opgeven door de schroevenfabrikant). Als isolatieplaat voor platte daken kan deze ingezet worden in combinatie met allerlei dakbedekkingen en bevestigingen. Pavatherm Forte houtvezelplaten van Pavatex zijn dampopen en vochtregulerend voor kwalitatief hoogwaardige constructies.

Meer informatie »

€ 29,65/ m²

Pavatherm Plus - waterdichte onderdakplaat 80-160 mm

Pavatherm Plus is een combinatie van een rigide isolerende houtvezelplaat (Pavatherm) met een 2 cm dikke waterwerende laag erop (Isolair). Deze Isolairplaat zorgt voor een waterdicht geheel, waardoor deze als onderdakplaat of gevelplaat tijdelijk bescherming biedt tegen alle weersinvloeden in afwachting van verdere afwerking. Door de combinatie van deze 2 houtvezelplaten wordt een grotere dikte verkregen, en dus een hogere isolatiewaarde en betere geluidsdemping. Bovedien zijn deze isolatieplaten dampopen, waterwerend, vochtregulerend, winddicht en heeft houtwol een zeer grote warmteopslagcapaciteit. De isolatieplaten zijn heel eenvoudig en snel te verwerken door de sterke 4-zijdige tand en groef. Beschikbaar in verschillende diktes: 6, 8, 10, 12, 14 en 16 cm. Dikte 60 mm: RD waarde 1.40 Dikte 80 mm: RD waarde 1.95 Dikte 100 mm: RD waarde 2.43 Dikte 120 mm: RD waarde 2.92 Dikte 140 mm: RD waarde 3.50 Dikte 160 mm: RD waarde 3.90 Dikte 180 mm: RD waarde 4.4

Meer informatie »

Onderdak isolatie

Het onderdak

Het onderdak omvat alles wat zich tussen de houten constructie en de uiteindelijke dakbedekking (pannen/roofing,..) bevindt. Hier is het heel belangrijk om een waterdichte en luchtdichte laag te verkrijgen die je dakconstructie gaat beschermen tegen vocht en wind. Dit zowel in afwachting van de afwerking van het dak met de verdere dakbedekking, als tijdens zijn volledige levensduur.

Een onderdak zorgt niet alleen voor een luchtdichte laag, maar beschermt ook de gehele constructie tegen vocht en insijpeling van regen of sneeuw. Indien dergelijk vocht toch onder de dakpannen geraakt, kan het gewoon aflopen naar de dakgoten. Heel belangrijk bij deze luchtdichting en waterdichting is het behoud van een dampopen ademende structuur.

Een folie of een houtvezelplaat

Wij gaan steeds een isolerende houtvezelplaat adviseren boven een folie. Dergelijke waterdichte isolerende houtvezelplaten zorgen voor een 100% luchtdicht geheel, een ademende dampopen structuur, een extra isolatie, en een bescherming tegen condens op de houten dakkepers.

De dakkepers onderbreken de isolatielaag die ertussen geplaatst wordt, waardoor deze kepers zelf risico hebben op condens en schimmelvorming.
Door de plaatsing van de houtvezelplaten op de constructie wordt een ononderbroken thermische isolatie voorzien, waardoor verlies van warmte extra wordt beperkt.

Ook uitermate geschikt voor renovatiewerken. Door deze platen te gebruiken, hoeft de binnenafwerking niet aangepast of verwijderd worden.

Een ademend onderdak van houtvezel draagt bij aan een gezond en zuiver binnenklimaat in huis.

Plaatsing

Waterdichte isolerende platen (Celit, Isolair) worden rechtstreeks op de kepers geplaatst. Dankzij de tand en groef schuiven de platen mooi in mekaar voor een perfecte aansluiting. Dek het volledige oppervlak af met de platen. De uitlatting voor de pannen zorgt nadien voor een extra fixatie van deze onderdakplaten.
Zorg steeds voor een wildverband. Dankzij het waterdichte karakter is het gebouw tijdelijk beschermt tegen de weersinvloeden in afwachting van verdere afwerking.

Isolerende maar niet waterdichte platen (Pavatherm Combi & Forte), kunnen zorgen voor een extra thermische isolatie langs de bovenzijde van een constructie.
Deze zijn echter ook ideaal voor een plat dak. Dergelijke platen dienen onmiddellijk beschermd te worden tegen de weersinvloeden met behulp van dakbedekking (roofing bij plat dak), of moeten nog voorzien worden van een waterdichte houtvezelplaat of folie (bij een schuin dak).

Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO