Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

€ 64,65/ m²

Fermacell Aestuver - brandwerende haardplaat

De Aestuver van Fermacell is een brandwerende cementvezelplaat. Deze kan je onder en/of rondom rond jouw haardvuur bevestigen zodat de kamer en woning brandveilig is. Deze betonplaat is een lichtgewicht, mede omdat ze cementgebonden is met toevoeging van glasvezels. Deze platen zijn getest onder extreme situaties en dan ook 100% goedgekeurd. De cementplaten beschikken over een grote stabiliteit, buigsterkte en treksterkte. En dat is niet alles want daarnaast is de brandwerende cementplaat ook nog eens krasvast, waterbestendig, vorstbestendig, goed reinigbaar en eenvoudig verwerkbaar. Na de plaatsing kan je kiezen om ze verder af te werken of je kan ze gewoon zo laten.

Meer informatie »

€ 40,85/ m²

Fermacell Powerpanel HD - waterdichte gevelplaat

Fermacell Powerpanel HD is een sandwichplaat die gebonden is op basis van cement en versterkt is met glasvezels. De kern van de plaat bestaat uit granulaat van geëxpandeerde kleikorrels en gerecycleerd glasschuimgranulaat. Er is gekozen voor deze kernsamenstelling om het gewicht van de totale cementplaat te verlagen. Dankzij de waterdichtheid en stevigheid is deze cementgebonden plaat op vele vlakken toepasbaar: wanden, plafonds, vloeren en daken. Wij bieden deze waterdichte Powerpanel HD met rechte kanten enkel aan met een dikte van 15 mm en in formaat 125 x 260 cm.

Meer informatie »

€ 33,75/ m²

Fermacell Powerpanel H²O - waterdichte doucheplaat

Powerpanel H²O is een cementgebonden lichtbetonplaat, aan beide zijdes voorzien van een verstevigende alkalibestendige glasvezelwapening. Door zijn samenstelling zijn deze panelen 100% waterdicht, zeer sterk, stootvast, bestand tegen hoge druk en schimmelvorming voorkomend. Deze plaat kan hierdoor gebruikt worden in extreem vochtige ruimtes: Binnengebruik: badkamers, douches, sauna's, hammams, zwembaden,.. Afwerking met tegels of tadelakt. Met een dikte van 12,5 mm, kan je platen mooi combineren een gipsvezelplaat, daar waar de wand overgaat in een douche of boven het bad. Buitengebruik: plaatsing op een houtskelet om af te werken met steenstrips, gevelpleister of gevelverf

Meer informatie »

Cementvezelplaten

Een cementvezelplaat?

Een cementvezelplaat is bruikbaar in aanvulling met gipsvezelplaten, op plaatsen waar een zeer grote vochtigheid aanwezig is of een zeer grote hitte.

Het grote voordeel van deze lichtgewicht betonplaat is zijn bijzonder grote sterkte in combinatie met zijn 100% waterdichte eigenschap, waardoor hij schimmel zal voorkomen.

Ondanks de zeer grote vochtbestendigheid van gipsvezelplaten, worden deze best niet gebruikt in extreem vochtige omstandigheden zoals een douche, een sauna, een hammam, ....

Dankzij hun gelijke dikte van de gipsvezelplaten kunnen deze platen mooi in dezelfde lijn geplaatst worden, daar waar nood is aan een grotere vochtbestendigheid.

Verder afwerking kan met douchetegels of tadelakt.

Zijn waterbestendige karakter maakt hem ook bruikbaar voor buitentoepassingen, waar deze plaat op een houten constructie kan worden bevestigd, om nadien te bepleisteren, te voorzien van steenstrips of om gewoon te verven.

Waarom toch cementgebonden materiaal gebruiken?

Vanuit een bio-ecologisch oogpunt zijn we geen fan van cementgebonden materialen. Toch dient er in extreme omstandigheden (continu vocht, hoge hitte,...) teruggegrepen te worden naar eerder klassieke materialen om zo de kwaliteit te waarborgen. Vandaar dat deze platen slechts op beperkte plaatsen worden aanbevolen in aanvulling van meer verantwoorde gipsvezelplaten.

Plaatsing:

Net zoals bij de gips- en houtvezel platen hebben deze platen een stenen of houten ondergrond of stalen constructie nodig waarop ze worden vastgezet.

Voor badkamers heb je natuurlijk extra toebehoren nodig (waterdichte tape, manchetten, primers,...).

Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO