Ecobouwmaterialen heeft voor u de volgende artikelen

Traskalk buitenpleister

Het plaatsen van een traskalkpleister/-mortel op uw gevels of muren zorgt ervoor dat deze weerbestendig worden, maar toch blijven ademen. Je kan een egaal effect creëren door de pleister op een ruwe en slecht zuigende oppervlakte te plaatsen. De traskalkpleister beschermt niet alleen je muur of gevel, maar is erg stevig waardoor er weinig kans is op scheurvormingen. Na het aanbrengen van de mortel kan deze eventueel verder afgewerkt worden door te schilderen of te betegelen. Het kan dus als een basislaag fungeren om een effen oppervlak te verkrijgen.

Tras is een natuurlijk product dat bestaat uit vulkanisch gesteente, in dit geval toegevoegd aan kalk. De toevoeging van tras aan uw pleister of mortel zal uw product verstevigen, zorgen voor een betere dampdoorlatendheid en zorgen dat de pleister makkelijker te verwerken is. Traskalk zorgt ook voor een typische grijsbeige kleur van je gevel. Deze pleister kan zowel binnen als buiten verwerkt worden.

Basispleister:

De pleister word steeds aangebracht in een laagdikte van 10 tot 20 mm. Dikkere lagen zijn niet aangeraden. Bij een tweelaags pleisterwerk dient de eerste laag goed ruw te worden gemaakt en voor het aanbrengen van de tweede laag nat te worden gemaakt. Droogtijd van de eerste laag is één dag per mm pleisterdikte. Naast een traditionele stenen ondergrond kan je deze pleister perfect op strobalen en kalkhennepblokken plaatsen. Hou hierbij rekening met iets dikkere lagen. (min 15 mm tot max 20 mm). In vele gevallen kan je hem ook als afwerkpleister gebruiken door hem verder te bewerken. Dit kan door gebruik te maken van een soort schuurspons, maar hou rekening met de korrelgrootte wat voor een minimale dikte zorgt.

Een tweede manier om de pleister/mortel aan te brengen is met een blokborstel. Deze techniek komt van het kaleien en zorgt ervoor dat de structuur van de stenen zichtbaar blijft.

Afwerkpleister:

De traskalk met fijnere korrel is ideaal als afwerkpleister. Deze korrelgrootte valt tussen 0 - 0,6 mm, hierdoor zulle de lagen veel dunner moeten worden aangebracht. Best bezet je uw muur in lagen van 2 tot 3 mm.
Cookies | Uw privacy | Ecobouwmaterialen is onderdeel van EXZO